top of page

fre 22 okt.

|

Djupedalen

Göran Blues kommer till restaurang Friends

Göran Blues är en näst intill kultförklarad musiker från Mellerud som spelat blues, country och lite pop och rock sedan 60-talet. Bandet har varierat i uppsättning över åren. Det kan bli olika konstellationer och vi har en samling musiker som kan spela bra med varandra.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Göran Blues kommer till restaurang Friends

Tid och plats

22 okt. 2021 21:00

Djupedalen, Djupedalen 530, 462 60 Vänersborg, Sverige

Om evenemanget

Göran Blues är en näst intill kultförklarad musiker från Mellerud som spelat blues, country och lite pop och rock sedan 60-talet. Bandet har varierat i uppsättning över åren. Det kan bli olika konstellationer och vi har en samling musiker som kan spela bra med varandra. Flera i bandet livnär sig på musiken och andra är numera pensionärer. Men vi spelar gärna och har en ny skiva på gång som vi hoppas kunna spela in i Albins nya studio Musikanstalten i Nol och ha releaseparty på Kulturbruket i Mellerud. När hösten kommer säger Jimmy att vi ska ha en höstturné klar!

Texter är centralt i Görans musik. Det har blivit ett signum att tolka blueslåtar på svenska för att de ska gå in hos publiken. Jag vill att de ska lyssna på vad jag sjunger, och det känns på ett helt annat sätt när jag sjunger på svenska. Annars blir det bara engelska ord. Jag översätter inte utan skriver om låtarna för att behålla innebörden. Det handlar om att dribbla med orden för att få fram andemeningen i låten. Låtarna levererar han med sin särskilda inlevelse och sångstil.

Göran Blues Band är:

Göran Blues Karlsson Frontmannen som sjunger, spelar gitarr och munspel.

Jimmy Östlund - gitarr Jimmy är utbildad konsertpianist och spelar allting! Han har jobbat som musiklärare på gymnasiet i Åmål och många duktiga musiker har gått genom hans skola.

Albin Östlund – trummor Albin jobbar som backlinetekniker för svenska band. Han är rätt upptagen, nu ska han ut med Bo Kaspers Orkester och Tommy Körberg.

Tomas Andersson - bas Jäkligt skicklig bassist som är gammal dansbandsmusiker i grunden.

Och ibland träffar ni kanske Dan Magnusson som är trummis för Seasick Steve, Jerry Kaj Karlsson ifrån Ed eller Fatbull. Daniel Olsson och Rasmus Lindblom har också varit med mycket.

Dela detta evenemang

bottom of page