top of page
Vy press.jpg

HÅLLBARHETSKLIVET

Ursand Resort & Camping – campa eller bo året runt i naturskönt område 

Strax norr om Vänersborg, alldeles invid Vänerns strand, ligger Ursand Resort & Camping. Hit kommer varje år över 8000 gäster som antingen hyr stuga eller campar med egen husvagn, husbil eller tält, främst sommartid. Men, trots att sommaren är campingens givna högsäsong, har vi har gott om säsongsgäster som bor hos oss året runt. Under lågsäsong har vi även flera företag som hyr stugor åt sina anställda som jobbar på olika projekt i området. Vi har då även en del prova-på-camping till rabatterat pris för att förlänga säsongen. 

 

Värnar om miljön 

Duscharna i servicehusen är avgiftsbelagda för att bidra till att hålla nere vattenförbrukningen. Alla handfat har beröringsfria kranar samt att all belysning i servicehusen är försedda med närvarosensorer.  

Vi jobbar mot att hitta bra miljövänliga alternativ för att byta ut de få engångsartiklar av plast som fortfarande används vid försäljning i kiosk och butik. 

Vårt grundsortiment av livsmedel kompletteras/ersätts med mer klimatsmarta alternativ och vi tar även in produkter från lokala producenter. 

Städmedel och tvättmedel i verksamheten är miljö- och allergivänliga. 

Vår camping är stor så vi använder oss av eldrivna bilar (golfbilar) och går i den dagliga verksamheten. Campingen har i dagsläget en laddstolpe för elbilar men vi ser över i sommar om vi ska sätta upp fler.  

För att värna om miljön samt underlätta för gästen att göra rätt finns det en sopstation vid infartbommen. Där finns möjlighet att sortera avfallet i olika kategorier.  

 

Vi jobbar för våra gäster, invånare och den lokala samverkan 
Stranden på campingen tillhör kommunen så många besökare kommer endast över dagen. De är givetvis välkomna till vårt poolområde, att leka på våra lekplatser och spela äventyrsgolf. Detta gör att vår camping blir ett trevligt utflyktsmål även för invånarna i området. 

Vi samarbetar gärna med lokala föreningars och företags event. Vid nybyggnationer och underhållsarbeten och dylikt försöker vi samarbeta med lokala och regionala entreprenörer i så stor utsträckning som möjligt.  

En lokal idrottsförening har satt upp kärl att lämna pantflaskor/burkar i på campingområdet. Detta blir en win-win då flaskor/ burkar blir sorterade och den lokalaklubben tjänar lite extra till lagkassan. 

Vi ger tips och information om aktiviteter och sevärdheter både lokalt och regionalt – ju längre gästen stannar, desto bättre för både oss och övriga företag i området.  

 

Lokal arbetskraft och en väg för unga att komma in på arbetsmarknaden 

När det gäller social hållbarhet har vi avtal med Visita, så förutom alla tusentals besökare gästas campingen även under högsäsong av ca 20 säsongsarbetare. Oftast är det lokal arbetskraft som känner till närområdet väl. Denna möjlighet ger ungdomar en bra start i arbetslivet på en trygg och säker arbetsplats. Hos oss accepteras varken kränkande särbehandling eller trakasserier i någon form – hos oss är alla lika värda. 

bottom of page