top of page

Halvdags clinic med tema Hundspråk 15 oktober!Halvdags clinic med tema Hundspråk! Detta är en halvdag för dig som vill lära dig mer om hundens språk! Att hunden kommunicerar med sin svans är ju vida känt. Men – det finns ju SÅ mycket mer att hålla utkik efter! På denna clinic kommer vi att gå närmare in på detta intressanta ämne, och studera signaler från nosspets till svanstipp – stora som små.


Det kommer även att handla om kommunikationen mellan oss tvåbenta och våra fyrbenta. Vanliga missuppfattningar vi råkar ut för i vår vardag, och hur vi istället kan förbättra vårt sätt att läsa av och kommunicera med våra (och andras) fyrfota bästa vänner!


Vi kommer även att utföra vissa praktiska moment, vilket ger oss en ännu tydligare och mer utförlig bild av hundens språk. Beror hundens reaktioner på rädsla? Osäkerhet? Kommer det flyktreaktioner, eller väljer hunden att ta sig fram? Hur kan vi på bästa möjliga sätt hjälpa våra (och kanske även andras) hundar, och få dem att må så bra som möjligt?


Detta – och en hel del till – kommer denna halvdag att handla om!


Upplägget är en clinic, vilket innebär att det är dels en föreläsning, samt även praktiska moment där olika saker kommer att visas med olika förutvalda hundar. Antal hundar som väljs ut är max 4 st, och inga förkunskaper krävs. Hundarna väljs ut av Maria Hamar. Vill du ha med din hund? Maila då en kort beskrivning till hamarochhund@gmail.com. Hundarna kommer att vänta i sin bil under föreläsningen, och tas ut dels under pauserna, och även under övningen då de tas ut en och en.


Datum: Söndag 15 oktober

Tid: Kl 10.00 – 14.30 (pauser ingår)

Pris: 495 kr per person.

Plats: Konferenslokalen Ursand Resort

Föreläsare: Maria Hamar


Det kommer att finnas möjlighet att köpa kaffe & smörgås på plats under pausen.

OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan krävs till: konferens@ursand.se.

Vid för få anmälningar förbehåller vi oss rätten att ställa in arrangemanget


Maria Hamar - Presentation

Jag brukar säga att jag är född med mitt hundintresse. Från mina tidigaste år i livet toppade ordet ”Hund” önskelistan, år efter år. Det var dock ingen hund i mina paket; det var hundböcker.. Det skulle dröja 17 år innan jag fick min första egna hund, och gissa om hon var efterlängtad! Vid det laget hade jag dessutom hunnit läsa mig igenom en hel del böcker – vilket jag är väldigt tacksam för idag.


Det var alltså år 1997 hunderiet började på allvar för min del. Min lilla goldenfröken Ronya och jag skulle ju prova ALLT som jag hittills bara hade läst om! Året därpå fångades mitt brinnande intresse upp av brukshundklubben vi gick på – och jag erbjöds en instruktörsutbildning. Det blev startskottet på mina hundutbildningar, och efter det har det bara rullat på. Genom åren har det blivit en stor mängd utbildningar av olika slag – och sökandet efter ny kunskap och utveckling är för min del ständigt pågående.


Att få sprida kunskap, inspiration och välmående i hundvärlden är något jag verkligen brinner för! Eftersom kropp och knopp hänger ihop så jobbar jag både med hundens fysiska och psykiska hälsa, och har ett helheltstänk i allt jag gör. Jag har även sett till att få en bredd i mina utbildningar och erfarenheter – från exempelvis utbildningar inom friskvård, till diplomerad hundpsykolog. Något av det mest intressanta och utvecklande jag har gjort genom åren är att hålla föreläsningar/ kurser/ läger/ vidareutbildningar med temat Hundspråk! Att få vara med om hur kommunikationen mellan hundar och dess ägare ökar när de tvåbenta bit för bit förstår vad deras hundar menar – det är för mig helt fantastiskt!


Det är även en av de delar som jag är mest stolt över att ha arbetat fram själv, då jag har upplevt hur svårt det var att hitta utbildningsmöjligheter i just detta område – och jag anser att det är otroligt viktigt att denna kunskap sprids.


En annan del som jag finner otroligt givande är när möjligheten att hjälpa ett enskilt ekipage ges. När en hund och dess ägare har hamnat i en situation de inte reder ut själva, söker hjälp, och man gemensamt sätter upp en målbild som man steg för steg tar sig till – den resan tycker jag är helt otrolig!


En tanke som jag har tagit fasta på är att alla beteenden har en orsak. Detta är något jag alltid har med mig, och tycker är en viktig grundsten till att förstå varför en individ gör som den gör – och hur man därifrån kan hitta en lösning.


Vidare är det för min del både en förutsättning och en självklarhet att enbart använda positiva metoder. Detta är något som alltid genomsyrar mina kurser, föreläsningar och läger. Det ska vara kul både att ha, och att vá hund! Även att man får mer av det man fokuserar på är för mig ytterst viktigt att ha med sig. Fokusera på det positiva – och få mer av detta, både som två- och fyrbent! Egna hundar har det blivit en del genom åren. I nuläget har jag en jaktlabrador som heter Brumma och är född -14, samt Golden Retrivern Lykke, född -19. Brummas stora passion i livet är specialsök (vi är cetifierade på att leta vägglöss), och Lykkes favoritsyssla är att träna rallylydnad och att bada gyttjebad.. I familjen finns även två grabbar (dvs människobarn) – Colin och Melvin. Vi har även två katter som bor hos oss (eller – vi bor hos dem..).

Hundrelaterade utbildningar (ett urval)

Instruktörsutbildning SBK

Allmänlydnadsinstruktör SBK

Valpinstruktör SBK

Lärling friskvård och rehab för hund, Aktiv Hund

Friskvård för hund, Aktiv Hund

Friskvård för aktiva/ arbetande hundar, Aktiv Hund

Massage och stretching, Aktiv Hund

Sökutbildning Personssök, SSHG

Sökutbildning Räddningssök, SSHG

Brukslydnad, Monika Schneider Klassén, SBK

Agilityinstruktör SBK

Hundinstruktör Påbyggnad, Hundskolan Skövde

Fördjupad Raskunskap, Hundskolan Skövde

Klickerspecial, Hundskolan Skövde

Diplomerad Hundpsykolog, Hundskolan Skövde

Hoppteknik, Eva Bertilsson

Analysvektyget ”Vem är hunden”, Ingela Dahlstedt

Hund i rörelse, Annika Falkenberg

Från belöning till belöning, Eva Bertilsson

Kreativ Hundförarutbildning, Game On Puppy

Harmoniska Möten, Eva Bertilsson

Rörelseanalys Hund, Annika Falkenberg

Specialsöksutbildning, Swedog

Certifiering Specialsök Vägglöss, DogPoint


Jag ser med glädje fram emot att få komma till er för denna clinic!

Vänligen /Maria Hamar

Comments


bottom of page